Exhibicionisme d’ estratègia

Darrerament, els nostres polítics ens ofereixen un espectacle únic d’exhibicionisme estratègic, i a diferència dels de països amb més tradició política, no deixen passar ocasió per explicar a tothom que li demani, quina és la seva estratègia.

No cal dir, que ERC és la que més disfruta exposant a l’opinió pública quina és la seva aposta estratègica i quina és la seva estratègia. A dia d’avui, hi ha pocs catalans que no sàpiguen respondre afirmativament sobre quina és l’aposta estratègica d’ERC.

Després de sentir en una entrevista, per mil·lèsima vegada l’exposició de l’ estratègia per part d’un dirigent, i fins i tot, el resultat final que preteníen obtenir amb aquesta, crec que estaria bé recordar unes paraules de Sunzi – o Sun Tzu- en l’Art de la Guerra:

“Valoreu les vostres possibilitats de victòria i de derrota, així com les de l’enemic. Esbrineu la seva disposició de forces per a saber quin terreny serà fatal o sostenible.
La millor disposició de les forces és aquella que no es pot veure; així els espíes no la podran descobrir i els experts no podran preparar la seva estratègia. Basant-me en la disposició de les forces de l’enemic estableixo la meva estratègia i obtinc la victòria, però les masses no ho poden comprendre.
Així, tothom veu les tàctiques a través de les quals he obtingut la victòria, però ningú veu l’estratègia.”

4 pensaments a “Exhibicionisme d’ estratègia”

  1. Pau, aprifitant que s’acosta Sant Jordi, penso que seria bo que ens recomanessis alguns dels llibres que has anat penjant a là pàgina, per tal que tots en poguem gaudir

  2. Espanya i Catalunya, països precaris on hi hagi, on no hi ha professionalització… qualsevol persona del sector privat sap que no pot explicar què farà als seus competidors!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>