Convertir la debilitat en virtut

Voltaire estava vivint a l’exili a Londres en una època en la que el sentiment anti-francés estava en el seu punt més àlgid. Un dia que anava pel carrer es va trobar rodejat d’una multitud enbogida: “A la forca!. A la forca amb el francés!” cridàven.

Voltaire es va dirigir a la multitud molt tranquil amb les següents paraules: “Homes d’Anglaterra! Voleu matar-me perquè sóc francés. No és prou castig no haver nascut anglès?”. La gent va aplaudir les seves paraules i el van acompanyar fins a casa per assegurar-li la seguretat

Clifton Fadiman. The little, Brown book of anecdotes.

Un pensament a “Convertir la debilitat en virtut”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>