La gran preguntaLa gran pregunta


En el marc de les declaracions del conseller Ernest Maragall sobre el projecte de país del propi govern, però sobretot davant l’actuació d’alcaldes que no tenen ni idea de cap on volen portar la seva ciutat, es veu clar que molts no han reflexionat prou sobre la gran pregunta que s’ha de fer qualsevol persona que es presenti a unes eleccions.

La gran pregunta és una, però té dues respostes: PER QUÈ ET PRESENTES? PER QUÈ VOLS SER ALCALDE?

Aquesta és la gran pregunta. Sembla mentida, però molts dirigents i alcaldes no ho saben. Saben la resposta ràpida: “per ser alcalde, per què m’estimo la ciutat” però això no és cap resposta.

De respostes n’hi han dues i qualsevol persona que es presenti a unes eleccions les ha de saber contestar.

La primera resposta és: L’OBJECTIU ELECTORAL QUE ET PLANTEGES. Quan regidors i vots vols obtenir, quin és el teu objectiu electoral. És a dir, vols ser alcalde, ser un partit bisagra, creixer o simplement sortir elegit?
La resposat és clara: Em presento per tal de ser una força política suficient per decidir el govern o em presento per dirigir el govern. S’ha de tenir molt clar.
Fins aquí, tots més o menys ho saben, però el veritablement rellevant per a la ciutadania és la segona resposta

La segona resposta és: L’OBJECTIU O PROJECTE DE CIUTAT. La visió del país o ciutat al que aspira dirigir. L’objectiu al que voldrà arribar si finalment governa. La ciutat d’aquíu a 15 anys.

És aquí on es comencen a encendre les llums d’alarma: molts dirgents no només no ho saben, sinó que no ho han pensat. I aquest és el drama de molts governants. La sort és que la ciutadania ho perceb -tot i que tard- i difícilment els renova la confiança.

Quan veieu alcaldes i dirigents que van d’un costat a l’altre, que canvien de socis constantment, que presenten projectes contradictoris, en definitiva, que no saben on van, segurament és que no han respost mai a la gran pregunta. O al menys, no han pensat la segona resposta.

En el marc de las declaraciones del Consejero de Educación Ernest Maragall sobre el proyecto de país del propio gobierno, pero sobretodo ante la actuación de algunos alcaldes que no tienen ni idea de hacia dónde quieren llevar a su ciudad, es el momento de reflexionar sobre la gran pregunta que se ha hacer cualquier persona que se presente a unas elecciones.

La gran pregunta es una, pero tiene dos inevitables respuestas: ¿POR QUÉ TE PRESENTAS? ¿POR QUÉ QUIERES SER ALCALDE?

Esta es la gran pregunta. Parece mentida, pero muchos dirigentes y alcaldes no lo saben. Saben una respuesta rápida: “para ser alcalde, por que amo a mi ciudad” pero esto no es ninguna respuesta.

De respuestas hay dos y cualquiera que se presente a unas elecciones las ha de saber contestar.

La primera respuesta es: EL OBJETIVO ELECTORAL QUE TE PLANTEAS. Cuantos regidores y votos quieres y puedes obtener, cual es tu objectivo electoral. Es decir, si aspiras a ser alcalde, a ser un partido bisagra, a crecer o simplemente a salir elegido?
La respuesta es clara: Me presento para convertirme en una fuerza política suficiente para decidir el gobierno o me presento para dirigir el gobierno.
Hasta aquí, todos más o menos lo saben, pero lo verdaderamente relevante para la ciudadania es la segunda respuesta.

La segunda respuesta es: EL OBJETIVO O PROYECTO DE CIUDAD. La visión del país o ciudad a la que se aspira dirigir. El objectivo al que querrá llegar el candidato si finalmente gobierna. La ciudad de aquí a 15 años.

Es aquí dónde se encienden las lucess de alarma: muchos dirgentes no sólo no lo saben, sinó que no lo han pensado. I este es el drama de muchos gobernantes. La suerte es que la ciudadania lo percibe -aunque tarde- y difícilmente les renueva la confianza.

Cuando veais alcaldes y dirigents que van de un lado a otro, que cambian de socios constantemente, que presentan proyectos contradictorios, en definitiva, que no saben dónde van, seguramente es que no han contestado nunca a la gran pregunta. O al menos, no han pensado la segunda respuesta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>