Eficiència propagandística (II)Eficacia propagandística (II)

Continuant amb les 5 regles de la propaganda de principis del segle XX, que us explicava ahir, hi ha dos detalls que considero molt interessants:

Propaganda eficaç o eficient. La propaganda o la comunicació persuasiva només és digna de tenir aquest nom quan és eficient. És a dir, quan aconsegueix modificar el comportament de les persones. La comunicació persuasiva només és digna del seu nom quan impulsa a un grup de gent a actuar d’una determinada manera, ja sigui anant a votar, a manifestar-se, comprar, etc.
No és convèncer, és provocar un comportament.
Avui en dia, parlem molt de comunicació pero no tenim gaire present l’afegitó d’eficaç.
No hi ha comunicació si no és eficient. Si no compleix els seus objectius. Hem de recuperar la importància de l’eficiència.

Convé criticar constantment als enemics d’allò establert. És obvi que estem parlant de campanya negativa. És rellevant en política, no ser identificat com a enemic “d’allò establert”. Quan parlem d’allò establert, ens referim bàsicament al ciment d’una societat. Als valors cohesionadors d’una societat. Si lo que volem és persuadir a un públic majoritari, no podem representar mai un perill per allò que cohesiona a una societat.
Al contrari, el pitjor que ens pot pasar és que se’ns identifiqui com a qui posa en perill “allò establert”, l’ordre social. Si és així, el que generarem a la majoria de la societat és por. I aquest és l’objectiu de qui ens vol identificar com a “enemics d’allò establert”.Continuando con las 5 reglas de la propaganda de principios del siglo XX, que os explicaba ayer, hay dos detalles que encuentro muy interesantes:

Propaganda eficaz. La propaganda o la comunicación persuasiva solo es digna de ser considerada como tal cuando es eficiente. Es decir, cuando consigue modificar el comportamiento de las personas. La comunicación persuasiva solo es digna de su nombre cuando impulsa a un grupo de gente a actuar de una determinada manera, ya sea iendo a votar, manifestarse, comprar, etc.
No es convencer, es provocar un comportamiento.
Hoy en dia, hablamos mucho de comunicación pero no tenemos muy en cuenta el añadido de eficaz.
No hay comunicación si no es eficaz. Hemos de recuperar la importancia de la eficiencia.

Conviene criticar constantemente a los enemigos de lo establecido. Es obvio que estamos hablando de campaña negativa. Lo que creo que es relevante en política, es el hecho de no ser identificado como enemigo “de lo establecido”. Cuando hablamos de lo establecido, nos referimos básicamente al cemento de una sociedad. A los valores cohesionadores de una sociedad. Si lo que queremos es persuadir a un público mayoritario, no podemos representar nunca un peligro para aquello que cohesiona a una sociedad.
Al contrario, lo peor que nos puede pasar es que se nos identifique como a quien pone en peligro “lo establecido”, el orden social. Si es así, lo que generaremos a la mayoria de la sociedad es miedo. I este es el objectivo de quien nos quiere identificar como “enemigo de lo establecido”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>