La comunicació de ZapateroLa comunicación de Zapatero

jose_luis_rodriguez_zapatero_rezando

Que la comunicació del govern Zapatero no anava bé, és obvi. De fet, els problemes de comunicació darrerament han estat terribles.

Si ja és important tenir una bona comunicació en temps normals, esdevé una necessitat en temps de crisi.

Avui el govern ha nomenat com a Secretari d’Estat de Comunicació a Félix Monteira, el director de Público, en substitució de Nieves Goicoechea.

Des de la marxa de Miguel Barroso d’aquesta Secretaria, que la comunicació del govern Zapatero ha estat deficient. Bàsicament per què els substituts no han estat de gran nivell: Fernando Moraleda i Nieves Goicoechea. Esperem que Félix Monteira tingui més sort.

El que si que em confirma el president Zapatero amb els nomenaments de comunicació és que forma part d’una classe de polítics ben característica: els que no es saben o no volen rodejar-se de gent brillant, dels millors. En aquest sentit, el gabinet de ministres n’és un gran exemple.

Hi ha dos tipus de governants:

Els que es saben rodejar de persones més valides que ells. Solen ser líders que tenen molta confiança en sí mateixos i no els fa res que tenir al costat a persones amb personalitat forta i una excel·lent preparació, que els contradiguin si cal.
Saben, que de tot aquest talent, de la bona gestió que s’en desprengui, el màxim beneficiat serà ell, el líder.

Els qui es rodegen de persones més mediocres per tal de sobresortir políticament. Solen ser persones amb un gran perfil polític i una excessiva confiança en les seves possibilitats. Aquests es solen rodejar de persones que no les contradiguin mai i confíen en el seu instint per guiar la seva acció de govern. El problema, és que quan s’equivoquen ningú els hi diu.

Pel perfil dels nomenaments del president Zapatero, fa temps que opta per aquesta segona opció. És la opció més difíl i arriscada. Sobretot en temps de crisi.

Altres han optat per la primera, com Obama, com Clinton, com Blair o com Sarkozy. Només a tall d’exemple, el seu director de comunicació és el mític Thierry Sausez.jose_luis_rodriguez_zapatero_rezando

Que la comunicación del gobierno Zapatero no iva bién, es una obviedad. De hecho, últimamente, los problemas de comunicación han sido terribles.

Si ya es importante tener una buena comunicación en tiempos normales, se convierte en una necesidad en tiempos de crisis.

Hoy el gobierno ha nombrado como Secretario de Estat de Comunicación a Félix Monteira, el director de Público, en sustitución de Nieves Goicoechea.

Desde la marchaa de Miguel Barroso de esta Secretaria, que la comunicación del gobierno Zapatero ha sido deficiente. Básicamente porqué los sustitutos no han sido de gran nivel: Fernando Moraleda y Nieves Goicoechea. Esperemos que Félix Monteira tinga más suerte.

Lo que si que me confirma el presidente Zapatero con estos nombramientos es que forma parte de una clase de políticos muy característica: los que no se saben o no quieren rodearse de gente brillante. En este sentido, el gabinete de ministros es un buen ejemplo.

Hay dos tipos de governantes:

Los que se saben rodear de personás más válidas que ellos. Suelen ser líderes que tienen mucha confianza en sí mismos y no les hace nada tener al lado a personas con personalidad fuert y una excelente preparación, que le contradigan si hace falta. Saben, que de todo este talento, de la buena gestión, el máximo beneficiado será el, el líder.

– Y, Los que se rodean de personas más mediocres que ellos para sobresalir políticamente. Suelen ser personas con un gran perfil político y una excesiva confianza en sus posibilidades. Estos, se suelen rodear de personas que no les contradigan y confían en su instinto para guiar su acción de gobierno. El problema, es que cuando se equivocan nadie se lo dice.

Por el perfil de los nombramientos del presidente Zapatero, hace tiempo que opta por esta segunda opción. Es la opción más difíl y la más arriesgada. Sobretodo en tiempos de crisis.

Otros líderes han optado porr la primera, como Obama, como Clinton, como Blair o como Sarkozy. Sólo como ejemplo, su director de comunicación es el mítico Thierry Sausez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>