I la comunicació?¿Y la comunicación?

No hi ha res que em cansi més que sentir obvietats. Una de les més propagades a qualsevol conferència, seminari o entrevista és que la comunicació és estratègica en la societat del s.XXI.
Això ho diu qualsevol persona amb responsabilitats, ja sigui a la gestió pública o a la privada.
Aquesta és la teoria. Tothom té el discurs ben aprés. Altra cosa és que tinguin la lliçó interioritzada, que se la creguin.

I és que amb la gestió de les nevades, hem vist com tota aquesta retòrica, no és res més que això, retòrica. Quan la crisi està a sobre, la gestió de la comunicació sol ser un desastre. Amb comptades excepcions.

La comunicació del Departament d’Interior de la Generalitat ha estat deficient. Sobretot en la gestió del temps.

La d’ENDESA pitjor. Com pot ser que una de les empreses energètiques més potents tingui una comunicació tant “amateur”?
Una roda de premsa al cap de 4 dies! Uns portaveus de “fireta”!

I la d’alguns ajuntaments -encara que tinguis excusa- també ha estat millorable. La comunicació dels plans d’emergència -pabellons, instal·lacions, etc.- no s’ha fet fins al cap de 2 o 3 dies. En aquest camp, l’Ajuntament de la Jonquera ha destacat per la seva rapidesa. Suposo que l’experiència és un grau.

En fí, fins que no ens prenem seriosament la comunicació de les institucions com a la manera de comunicar-nos amb els nostres ciutadans, clients o representats, aquest país no acabarà d’anar bé.No hay nada que me canse más, que escuchar obviedades. Una de las más propagadas a cualquier conferencia, seminario o entrevista es que la comunicación es estratégica en la sociedad del s.XXI.
Esto lo repite cualquier persona con responsabilidades, ya sea en la gestión pública o en la privada.
Esto es la teoria. Todos tienen el discurso aprendido. Otra cosa es que tengan la lección interiorizada, que se la crean.

I es que con la gestión de las nevadas en Cataluña, hemos visto como toda esta retórica, se quedaba en eso, retórica. Cuando la crisis está encima, la gestión de la comunicación suele ser un desastre. Con contadas excepciones.

La comunicación del Departamiento de Interior de la Generalitat ha sido deficiente. Sobretodo, en la gestión de los tiempos.

La de ENDESA peor. Com puede ser que una de las empresas energéticas más potentes tenga una comunicación tan “amateur”?
Una rueda de prensa al cabo de 4 dias! Unos portavoces de “andar por casa”!

Y la de algunos ayuntamientos, – aunque tengan excusa- también ha sido mejorable. La comunicación de los planes de emergencia -pabellones, instalaciones, etc.- no se han fhecho hasta al cabo de 2 o 3 dias. En este campo, el Ayuntamiento de la Jonquera ha destacado por su rapidez. Supongo que la experiencia es un grado.

En fín, hasta que no nos tomemos en serio la comunicación de las instituciones como piedra angular para relacionarnos con nuestros ciudadanos, clientes o representados, este país no acabará de funcionar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>