Sempre juguem igual. Independentment del rivalSiempre jugamos igual. Independientemente del rival

Mesii8

Ha anat bé la victòria del Barça al Bernabeu per què almenys ha esmicolat un dels tòpics de l’imaginari culé.
És un tòpic repetit, pesat. Que s’ha imposat des de que Johan Cruyff va dirigir el club blaugrana.

El principal argument del tòpic és que el Barça no ha de variar el seu plantejament de joc en funció del rival. És el rival que ha de tenir por del Barça. I qualsevol variació o canvi de model de joc és vist com una mostra de debilitat.
En definitiva, que el Barça sempre s’ha d’imposar jugant amb el seu estil i mai ha de variar-lo en funció del rival que tingui davant.

Sort que ahir Guardiola va fer tot el contrari. Va plantejar el partit en funció del rival – pujar Alves a la davantera- . I li va sortir bé.

I és que si hi ha quelcom important en l’estratègia és l’anàlisi de l’enemic, l’estudi dels seus punts febles. I aprofitar-los. És l’avantatge competitiu.
És estúpid plantejar un enfrontament independentment de les característiques i recursos del rival. És menystenir-lo.
Un bon estratega sap aprofitar els avantatges que sempre estan presents. Mai hi renuncia.

El que hem de procurar és que a més de guanyar, el Barça no renunciï a fer-ho bé, a jugar a l’atac. Però sempre, sempre, sempre aprofitant les debilitats de l’oponent. Mesii8

Ha ido bién la victoria del Barça al Bernabeu por que almenos ha roto uno de los tópicos del imaginario culé.
Es un tópico repetido, pesado. Que se ha impuesto des de que Johan Cruyff dirigió el club blaugrana.

El principal argumento del tópico es que el Barça no ha de variar su planteamiento de juego en función del rival. Es el rival que ha de tener miedo del Barça y adaptarse. Y cualquier variación o cambio de modelo de juego es visto como una muestra de debilidad.
En definitiva, que el Barça siempre se ha de imponer jugando con su estilo y nunca debe variarlo en función del rival que tinga enfrente.

Suerte que ayer Guardiola hizo todo lo contrario. Planteó el partido en función del rival – subiendo a Alves a la delantera- . Y le salió bién. Plateó el partido en función del rival, cómo debe ser.

Y es que si hay algo importante en la estratégia es el análisis del enemigo, el estudio de sus puntos débiles. Y aprobecharlos. Es la ventaja competitiva.
Es estúpido plantear un enfrentamiento independientmente de las características y recursos del rival. Es menospreciarlo.
Un buen estratega sabe aprobechar las ventajas que siempre estan presentes. Nunca renuncia a ello.

Lo que sí que hemos de procurar es que además de guanar, el Barça no renuncie nunca a hacerlo bién, a jugar al ataque. Pero siempre, siempre, siempre aprobechando las debilidades del oponente.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>