La campanya en la xarxaLa campaña en la red

Organismos+Gubernamentales+2

En qualsevol entrevista o acte que he fet en motiu de la presentació del llibre, sorgeix la mateixa qüestió: el paper d’internet en la propera campanya electoral.

Internet tindrà un paper molt important en la propera campanya a les eleccions catalanes. Menys del que diuen alguns, però important.

En primer lloc, hem de tenir clar que no tindrà el paper que va tenir a les passades eleccions nordamericanes. Serà un paper diferent.
En les eleccions americanes va tenir importància per a dos motius:

– Per el fundrasing, la recaptació d’aportacions econòmiques per la campanya
– Per l’articulació de bases i de grups de voluntaris. És molt més difícil estructurar aquests grups de voluntaris en un país gran com els EEUU i una societat individualitzada com l’americana.

A casa nostra, internet tindrà un paper rellevant en la campanya electoral sobretot en tres àmbits:

– La coherència entre les propostes, l’estil, el missatge, el candidat i la seva actuació a la xarxa. L’actuació a la xarxa del candidat i del partit serà clau per valorar la seva credibilitat. Es pot perdre més que guanyar. Tota la nostra actuació a internet haurà de ser coherent amb el nostre missatge, valors i atributs. Sinó, malament.

L’actitut. L’actitut del candidat serà clau. Diguem quina actitut té el candidat i el partit a la xarxa i et diré com serà percebut.

La mobilització de les bases. Una bona estructuració de les pròpies bases electorals a la xarxa pot ser un element clau de mobilització electoral.

Tot això però, enmarcat en l’estratègia general de la campanya.Organismos+Gubernamentales+2

En cualquier entrevista o acto que he hecho en motivo de la presentación del libro, surge la misma cuestión: el papel de internet en la próxima campaña electoral.

Internet tendrá un papel muy importante en la próxima campaña a las elecciones catalanas. Menos de lo que dicen algunos, pero importante.

En primer lugar, hemos de tener claro que no tendrá el papel que tuvo en las pasadas elecciones norte-americanas. Será un papel diferente.
En las elecciones americanas tuvo importancia por dos motivos:

– Por el fundrasing, la recaptación de aportaciones económicas para financiar la campaña
– Por la articulación de bases y de grupos de voluntarios. Es mucho más difícil estructurar estos grupos de voluntarios en un país grande como los EEUU y una sociedad individualizada como la americana.

Aquí, internet tendrá un papel rellevante en la campaña electoral sobretodo en tres ámbitos:

– La coherencia entre las propuestas, el estilo, el mensaje, el candidato y su actuación en la red. La actuación en la red del candidato y del partido será clave para valorar su credibilidad. Se puede perder perder y ganar mucho. Toda nuestra actuación en internet tendrá que ser coherente con nuestro mensaje, valores y atributos.

La actitud. La actitud del candidato será clave. Dime qué actitud tiene el candidato y el partido en la red y te diré como será percibido.

La mobilización de las bases. Una buena estructuración de las propias bases electorales en la red puede ser un elemente clave de mobilización electoral.

Todo esto, enmarcado en la estrategia general de la campaña.

Un pensament a “La campanya en la xarxaLa campaña en la red

  1. Otro tema importante para darle publicidad

    Recordemos algunas cosas que se HA DICHO Y HECHO en el Parlament de Cataluña y NO SALDRÁ POR LA tv… …. El vídeo te aclarará algunas cosas desde lo más PROFUNDO del Parlament de Cataluña.

    http://www.youtube.com/watch?v=zjIKbLDwBAA
    (unir en una línea si sale cortado o con espacios en blanco el enlace)

    Saben lo que hace. No a la censura, por la pluralidad el reflejo de la calle. Si lo deseas pásalo a tus contactos, gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>