La visita del Papa i les eleccionsLa visita del Papa y las elecciones

Papa_Barcelona_1

Així com la majoria d’historiadors consideren que el segle XX no coincideix exactament amb el segle sinó que la seva durada va en funció dels grans esdeveniments (caiguda del mur de Berlín o l’11-S), aquesta campanya electoral no coincidirà amb els 15 dies oficials de campanya. La campanya no s’iniciarà el cap de setmana del 12 de novembre sinó que s’iniciarà el 7 de novembre. Oficialment sí que serà el 12, però en realitat, la visita del Papa Benet XVI a Barcelona serà el tret de sortida de la campanya electoral.

I és que aquesta visita pot influïr molt més del que es pensa en aquesta campanya. No és estrany doncs, que el President Montilla no volgués que la visita coincidís en plena campanya electoral.

I per què influirà?

Doncs pel simbolisme de l’acte -visita del Sant Pare a la Basílica de la Sagrada Família just a l’inici d’unes eleccions que poden suposar la fí del govern d’esquerres i just quan el TGV comença a perforar per sota del temple- i per el perill que suposa per tots els partits, però sobretot per els dos grans.

I és que amb aquesta visita, els partits hi tenen poc a guanyar i molt a perdre i segons com es desenvolupi, pot marcar fortament l’inici de la campanya electoral.

Assistirem a una febrada de fervor catòlic per part dels nostres líders que deixaran la bancada de la Sagrada Família més plena que la llotja del Barça-Madrid del 27 de novembre. I és que tots s’hi juguen molt, però sobretot els dos grans.

No per la possibilitat de perdre o guanyar el vot catòlic sinó per la imatge que sorgeixi de l’acte. I és aquí on el PSC hi té el perill. Si hi ha algú a qui li interessi que la visita del Papa sigui un èxit és al President Montilla i al PSC en general. Un acte accidentat seria una molt mala notícia pel partit majoritari del govern i tampoc beneficiaria als seus socis. En canvi, donaria aires a l’oposició. Un èxit en canvi, serà una bona manera d’encarar la campanya per part del govern.

Qui ens havia de dir fa set anys, que el futur del tripartit estaria tant marcat per la visita del Papa de Roma.Papa_Barcelona_1

Así como la mayoria de historiadores consideran que el siglo XX no coincide exactamente con el siglo temporal sinó que su durada se establece en función de los grandes acontecimientos (caida del muro de Berlín o el 11-S), esta campaña electoral no coincidirá con los 15 dias oficiales de campaña. La campaña no se iniciará el fín de semana del 12 de noviembre si no que se iniciará el 7 de noviembre. Oficialmente sí que será el 12, pero en realidad, la visita del Papa Benedicto XVI a Barcelona será el tiro de salida de la campaña electoral.

Y es que esta visita puede influïr mucho más de lo que se piensa en esta campaña. No es estraño que el President Montilla no quisiera que la visita coincidiera en plena campaña electoral.

Y por qué influirá?

Pues por el simbolismo del acto -visita del Santo Padre a la Basílica de la Sagrada Família justo al inicio de unas elecciones que pueden suponer el fín del gobierno de izquierdas y justo cuano el AVE empieza a perforar por debajo del templo- y por el peligro que supone para todos los partidos, pero sobretodo para los dos grandes.

Y es que con esta visita, los partidos tienen poco a guanar y mucho a perder y según como se desarrolle, puede marcar fuertemente el inicio de la campaña electoral.

Asistiremos a una febrada de fervor católico por parte de nuestros líderes que dejaran la bancada de la Sagrada Família más llena que la tribuna del Camp Nou del Barça-Madrid del 27 de noviembre. Y es que todos se juegan mucho, pero sobretodo los dos grandes.

No por la posibilidad de perder o ganar el voto católico -alguno sí- sinó por la imagen que salga del acto. Y es aquí donde el PSC tiene más peligros. Si a alguien le interesa que la visita del Papa sea un éxito es al President Montilla y al PSC en general. Un acto accidentado seria una muy mala notícia para el partido mayoritario del gobierno y tampoco beneficiaria a sus socios. En cambio, daria alas a la oposición. Un éxito en cambio, será una buena manera de encarar la campaña por parte del gobierno.

Quien nos tenia que decir hace siete años, que el futuro del tripartito estaria tan marcado por la visita del Papa de Roma.

Un pensament a “La visita del Papa i les eleccionsLa visita del Papa y las elecciones

  1. Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>