El terreny de joc de les eleccions catalanesEl terreño de juego de las elecciones catalanas

campo-batalla

Un dels principals objectius de l’estratègia electoral d’un partit és aconseguir que “el terreny de joc” on es desenvoluparà la batalla electoral et sigui favorable. Aquest fet et provoca un aventatge competitiu evident.
Què entem per a terreny de joc?

Bàsicament aquells “temes” sobre els quals girarà la campanya electoral. No necessàriament són els temes que figuraran en l’agenda mediàtica -que també- sinó també els temes que preocupen als ciutadans encara que no estiguin presents explicitament en els mitjans durant la campanya electoral.
En definitiva, són aquells temes que “motivaran” a l’electorat a anar a votar i a fer-ho en un cert sentit.

Així doncs, per a qualsevol opció política és molt important que els “seus” temes siguin els temes que definiran el terreny de joc, siguin els qui guiaran l’elecció.

Quin seran els temes de la propera campanya electoral a les eleccions catalanes?

Per mi, bàsicament són quatre:

– Crisi econòmica
– Canvi
– Inmigració
– Sobiranisme

Aquests temes són els que estan definint el terreny de joc de les eleccions del 2010. I els avanatatges i desavantatges dels partits que mostren les enquestes tenen explicació en aquest terreny de joc.

La pregunta és: Està definit del tot el terreny de joc de les eleccions del 28 de Novembre?
campo-batalla

Uno de los principales objectivos de la estrategia electoral de un partido és conseguir que “el terreno de juego” donde se desarrollará la batalla electoral te sea favorable. Este hecho provoca una ventaja competitiva evidente.
¿Qué entendemos por terreno de juego?

Básicamente aquellos “temas” sobre los cuales girará la campaña electoral. No necesáriamente son los temas que figuraran en la agenda mediática -que también- sinó también los temas que preocupan a los ciutadanos aunque no esten presentes explicitamente en los medios durante la campaña electoral.
En definitiva, són aquellos temas que “motivaran” al electorado a ir a votar y a hacerlo en un cierto sentido.

Así pués, para cualquier opción política es muy importante que “sus” temas sean los temas que definiran el terreno de juego, sean los que guiaran la elección.

¿Cuales seran los temas de la próxima campaña electoral a les elecciones catalanas?

Para mi, básicamente son cuatro:

– Crisis económica
– Cambio
– Inmigración
– Sobiranismo

Estos temas son los que estan definiendo el terreno de juego de las elecciones del 2010. Y las ventajas y desventajas de los partidos que muestran las encuestas tienen explicación en este terreno de juego.

La pregunta es: ¿Está definido del todo el terreno de juego de las elecciones del 28 de Noviembre?

Un pensament a “El terreny de joc de les eleccions catalanesEl terreño de juego de las elecciones catalanas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>