El cara a cara El cara a cara

images

Molt s’ha parlat sobre el possible cara a cara entre Artur Mas i José Montilla. Tot fa preveure que serà difícil que es porti a terme.
En principi seríen dos cara a cara. Un en català i un en castellà en una televisió privada d’àmbit estatal.

S’ha especulat molt sobre els motius que fan que el PSC tingui tant d’interès en fer un cara a cara en una televisió privada i en castellà. S’han donat molts motius, però crec que ningú l’acaba d’encertar. Que si voler convèncer a un públic més espanyolista, que si convèncer al votant del PSOE abstencionista, que si atraure aquells que veuen les eleccions a la Generalitat com a quelcom llunyà, etc.

És obvi que una part dels votants del PSC a les eleccions generals, no veu TV3 i que només s’informa a través de T5 o Antena3. Així doncs, és normal que els estrategues del PSC volguin adreçar-se a aquests votants directament.

Però la clau no és convèncer, atraure a uns electors. La clau és el clima electoral. En qualsevol elecció hi ha d’haver un clima electoral. Hi ha d’haver un “clima” un estat d’ànim col·lectiu, que t’animi a anar a votar.
A les eleccions al Parlament de Catalunya aquest clima és evident, però només per els qui s’informen a través dels mitjans que construeixen l’opinió pública a Catalunya: TV3, Catalunya Ràdio, RAC1, Ràdio Barcelona-SER, La Vanguardia, El Periodico, Avui, El Punt, El País, etc.
Només hi ha un canal de televisió referent que crei aquest clima: TV3, i encara que no ho sembli en plena era 2.0, la televisió encara és EL MITJÀ en unes eleccions.
Però aquest clima electoral no hi és en els mitjans que no tracten habitualment la política catalana, és a dir, en els mitjans d’àmbit espanyol i sobretot la televisió: T5, Antena 3, Cuatro, La Sexta. I hi ha molta gent a Catalunya que només s’informa a través d’aquests canals de televisió.
I molta d’aquesta gent, vota al PSC quan hi ha un “clima electoral” que els recorda que hi ha eleccions, a través dels informatius d’aquests canals. El seguiment informatiu de la campanya electoral és constant. Això només passa a les eleccions generals. En les municipals tampoc succeeix.
Quan parlo de “recordar” em refereixo a fer evident que estem en campanya.
En definitiva, l’objectiu del PSC en aquest cara a cara en una televisió privada d’àmbit estatal és recordar a alguns dels seus votants que no miren TV3, que properament hi ha eleccions. L’objectiu és intentar crear un “clima electoral” que abarqui a tota la societat catalana i que tothom sàpiga que properament hi ha eleccions.images

Mucho se ha hablado sobre el posible cara a cara entre Artur Mas y José Montilla. Todo hace preveer que será difícil que se acabe realizando.
En principio serían dos cara a cara. Uno en catalán y uno en castellano en una televisión privada de ámbito estatal.

Se ha especulado mucho sobre los motivos que hacen que el PSC tenga tanto interés en hacer un cara a cara en una televisión privada y en castellano. Se han dado muchos motivos, pero creo que nadie acaba de acertar. Que si querer convencer a un público más españolista, que si convencer al votante del PSOE abstencionista, que si atraer aquellos que ven las elecciones a la Generalitat como algo lejano, etc.

Es obvio que una parte de los votantes del PSC a las elecciones generales, no mira TV3 y que sólo se informa a través de T5 o Antena3. Es normal pués, que los estrategas del PSC quieran dirigirse a estos votantes directamente.

Pero la clave no es convencer, atraer a unos electores. La clave es el clima electoral. En cualquier elección tiene que haber un clima electoral. Tiene que haber un “clima” un estado de ánimo colectivo, que te anime a ir a votar.
A las elecciones al Parlamento de Catalunya este clima es evidente, pero sólo para los que se informan a través de los medios que construyen la opinión pública en Catalunya: TV3, Catalunya Ràdio, RAC1, Ràdio Barcelona-SER, La Vanguardia, El Periodico, Avui, El Punt, El País, etc.
Sólo hay un canal de televisión referente que crea este clima: TV3, y aunque no lo parezca en la era 2.0, la televisión aún es EL MEDIO en unas elecciones.
Pero este clima electoral no está presente en los medios que no tratan habitualmente la política catalana, es decir, en los medios de ámbito español y sobretodo la televisión: T5, Antena 3, Cuatro, La Sexta. Hay mucha gente en Catalunya que sólo se informa a través de estos canales de televisión.
Y mucha de esta gente, vota al PSC cuando hay un “clima electoral” que les recuerda que hay elecciones, a través de los informativos de estos canales. El seguimiento informativo de la campaña electoral es constante. Esto sólo pasa en las elecciones generales. En las municipales tampoco sucede.
Cuando hablo de recordar, me refiero ha hacer evidente que estamos en campaña.
En definitiva, el objectivo del PSC en este cara a cara en una televisión privada de ámbito estatal es recordar a algunos de sus votantes que no miran TV3, que próximamente hay elecciones. El objectivo es intentar crear un “clima electoral” que abarque a toda la sociedad catalana y que todo el mundo sepa que próximamente hay elecciones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>