La remodelació del governLa remodelación del Gobierno

c617x266_001nac21fot1

Voldria apuntar quatre idees que m’ha provocat la remodelació del govern que ha fet J.L Rodríguez-Zapatero:

No hi ha res decidit. Zapatero no dona per perdudes les eleccions i vol plantar cara. Té temps per remontar i sobretot, no té un rival a davant. Ell serà qui guanyarà o perderà les eleccions. No les guanyarà Rajoy.

The last one. El PSOE li ha donat l’última oportunitat. Si no s’en surt i no remonta abans del proper setembre, el relleu està garantit. Moltes coses es mouen en el PSOE. Les primàries de Madrid va ser lo primer, aquesta crisi de govern el segon. En vindran més.

La importància de la comunicació. Zapatero ho ha dit: “Els nous ministres són grans gestors però sobretot, són grans comunicadors”. S’acabat l’estil Zapatero de que només el president comunica. Ara tot el govern comunicarà. Per fí. Era patètic aquest efecte vedette de voler que ningú et faci ombra. Al s.XXI, no hi ha bona gestió sense una bona comunicació.

– Segmentació
. Zapatero ha volgut llançar un missatge als sectors imprescindibles per fer que el PSOE guanyi les eleccions amb cada nomenament: el ministre de treball pels sindicats -sobretot l’UGT-, Rosa Aguilar per el que hi ha a l’esquerra del PSOE, el paper de Rubalcaba per al “vell PSOE”, Leire Pajín per els nous moviments socials pop de classe mitjana. Zapatero sap que no pot guanyar si algun d’aquests grups de votants fallen.

El gran fracàs de Zapatero és el poc nivell de la generació que l’acompanyava. Els “seus”, la Nueva Via ha resultat no estar a l’alçada del repte que suposa liderar un gran partit. Caldera, Lopez-Aguilar, Sevilla, Trinidad Jiménez, etc. Només José Blanco ha estat a l’alçada. Al final, en els moments difícils han hagut de venir els professionals.c617x266_001nac21fot1

Quisiera apuntar cuatro ideas que me ha provocado la remodelación del gobierno que ha hecho en J.L Rodríguez-Zapatero:

No hay nada decidido. Zapatero no da por perdidas las elecciones y quiere plantar cara. Tiene tiempo para remontar y sobretodo, no tiene un rival enfrente. El será quien guanará o perderá las elecciones. No las guanará Rajoy.

The last one. El PSOE li ha dado la última oportunidad. Si no lo consigue y no remonta antes del próximo septiembre, el relevo está garantizado. Muchas cosas se mueven en el PSOE. Las primarias de Madrid fueron lo primero, esta crisi de gobierno lo segundo. Vendrán más.

La importancia de la comunicación. Zapatero lo ha dicho: “Los nuevos ministros son grandes gestores pero sobretodo, son grandes comunicadores”. Se ha terminado el estilo Zapatero de que sólamente el presidente comunica. Ahora todo el gobierno comunicará. Por fín. Era patético este efecto vedette de querer que nadie te haga sombra. En el s.XXI, no hay buena gestión sin una buena comunicación.

– Segmentación
. Zapatero ha querido lanzar un mensaje a los sectores imprescindibles para que el PSOE gane las elecciones con cada nombramiento: el ministro de trabajo para los sindicatos -sobretodo la UGT-, Rosa Aguilar para lo que hay a la izquierda del PSOE, el papel de Rubalcaba para el “viejo PSOE”, Leire Pajín para los nuevos movimentos sociales pop de clase media. Zapatero sabe que no puede ganar si alguno de estos grupos de votantes fallan.

El gran fracaso de Zapatero es el poco nivel de la generación que lo acompañaba. Los “suyos”, la Nueva Via ha resultado no estar a la altura del reto que supone liderar un gran partido. Caldera, Lopez-Aguilar, Sevilla, Trinidad Jiménez, etc. Sólo José Blanco ha estado a la altura. Al final, en los momentos difíciles han tenido que venir los profesionales.

Un pensament a “La remodelació del governLa remodelación del Gobierno

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>