Debat a 6 i cara a caraDebate a seis y cara a cara

lgmontilla.jpg_lite4

Ahir es va realitzar el debat a sis de les eleccions al Parlament de Catalunya. Va ser un bon debat. Àgil i interessant.
Del debat voldria destacar quatre coses:

El canvi de clima. En comparació amb el debat del 2006, ahir hi havia un clima diferent al del debat del 2006. Ahir no hi havia un quatre contra un com en l’anterior debat. És més, tant Puigcercós com Camacho van oferir-se a Artur Mas per formar govern, un tó molt diferent al de Piqué -després del notari- i Carod-Rovira. L’aparició de l’incisiu Rivera també ha trencat aquest escenari, ja que ataca a tots a parts iguals.

La importància de les enquestes. Aquesta actitut d’alguns candidats no s’entendria sense haver llegit les enquestes que s’havien publicat al mateix dia. L’actitut de tots els candidats estàven influïdes per les enquestes. Sobretot Sanchez-Camacho, Rivera, Puigcercós i Mas. Potser seria millor per a ells no deixar-se influïr per aquestes, almenys durant el debat. Sense tenir present les enquestes o almenys que aquestes no modifiquen la teva actuació, hi ha moltes més possibilitats de fer un bon debat. De l’altre manera, respons a les enquestes.

El cara a cara. La sorpresa final de la nit és que finalment tindrem l’esperat cara a cara. La pregunta que la gent es fa és, a qui beneficiarà més. I la resposta no la sé, ja ho veurem. El que sí que sé és que beneficia molt a tots dos grans partits, ja que serà un incentiu per polaritzar la campanya, per incentivar al vot útil. Així que guanyi qui guanyi, independentment del resultat final, tots dos hi hauran sortit guanyant. lgmontilla.jpg_lite4

Ayer se realizó el debate a seis de las elecciones al Parlamento de Catalunya. Fué un buen debate. Ágil e interesante.
Del debat voldria destacar quatre coses:

El cambio de clima. En comparación con el debate del 2006, ayer habia un clima diferente al del debate del 2006. Ayer no habia un cuatro contra uno como en el anterior debate. Es más, tanto Puigcercós como Camacho se ofrecieron a Artur Mas para formar gobierno, un tono muy diferente al de Piqué -después del notario- y Carod-Rovira. La aparición del incisivo Rivera también ha roto este escenario, ya que ataca a todos a partes iguales.

La importancia de las encuestas. Esta actitud de algunos candidatos no se entenderia sin haber leído las encuestas que se habían publicado el mismo dia. La actitud de todos los candidatos estaban influïdas por las encuestas. Sobretodo Sanchez-Camacho, Rivera, Puigcercós y Mas. Quizás seria mejor para ellos no dejarse influïr por estas, almenos durante el debate. Sin tener presente las encuestas o almenos que estas no modifiquen tu actuación, hay muchas más posibilidades de hacer un buen debate. De la otra manera, respondes a las encuestas.

El cara a cara. La sorpresa final de la noche es que finalmente tendremos el esperado cara a cara. La pregunta que la gente se hace es, a quien beneficiará más. Y la respuesta no la sé, ya lo veremos. El que sí que sé es que beneficia mucho a los dos grandes partidos, ya que será un incentivo para polarizar la campaña, para incentivar al voto útil. Así que gane quien gane, independientmente del resultado final, los dos habran salido ganando.

2 pensaments a “Debat a 6 i cara a caraDebate a seis y cara a cara

  1. Retroenllaç: 28N: 6 dies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>