StorytellingStorytelling

Explicat

L’Storytelling està de moda. Des de fa un temps, la política espanyola però sobretot la catalana, parla constantment del “relat” a l’hora de comunicar l’acció de govern. És una moda. És un fenòmen similar al que fa uns anys va passar amb els marcs mentals de Lakoff.

Però a l’igual que amb el fenòmen Lakoff o amb l'”Agenda setting” , encara que tothom en parli, a casa nostra no hi ha gaire bibliografia sobre storytelling, a diferència del món anglosaxó. I la que hi ha és molt descriptiva. Explica molt bé què és l’storytelling, com utilitzen el relat els grans líders polítics internacionals i les grans marques -aquí destaquen Chistian Salmon i Antonio Nuñez- però no expliquen com es fa un relat, ni què ha de tenir un relat per a que sigui efectiu.

I aquest ha estat l’objectiu del meu darrer llibre “Explica’t amb una història. Onze claus per a construïr un relat guanyador” editat per l’Editorial UOC. El llibre pretèn ajudar a tot candidat, emprenedor o professional que vulgui construïr el seu propi relat, que vulgui utilitzar l’storytelling per a explicar què és, què vol i què proposa.

I aquí està la clau de tot. El relat és un mitjà, no un fí en sí mateix. No n’hi ha prou en construïr un relat, allò important és proposar alguna cosa. I després, explicar-ho a través del relat. Però sense projecte, sense proposta, sense idees, el relat és innecessari. Explicat

El Storytelling está de moda. Desde hace tiempo, la política española habla constantmente del “relato” a la hora de comunicar la acción del gobierno. Es una moda. Es un fenómeno similar al que hace unos años pasó con los marcos mentales de George Lakoff.

Pero al igual que con el fenómeno Lakoff o con la “Agenda setting” , aunque todo el mundo hable de ello, no hay mucha bibliografia en España sobre storytelling, a diferencia del mundo anglosajón. Y la que hay es muy descriptiva. Explica muy bién que es el storytelling o arte de explicar historias, como lo utilizan los grandes líderes políticos internacionales y las grandes marcas -aquí destacan Chistian Salmon y Antonio Nuñez- pero no explican como se hace un relato, ni que ha de tener para que sea efectivo.

Y este ha sido el objectivo de mi último libro “Explica’t amb una història. Onze claus per a construïr un relat guanyador” escrito en catalán y editado por la Editorial UOC. El libro pretende ayudar a todo candidato, emprendedor o profesional que quiera construïr su propio relato, que quiera utilizar el storytelling para explicar qué es, qué quiere y qué propone.

Y aquí está la clave de todo. El relato es un medio, no un fín en sí mismo. No es suficiente construïr un relato, lo importante es proponer alguna cosa. Y después, explicarlo a través del relato. Pero sin proyecto, sin propuesta, sin ideas, el relato es innecesario.

2 pensaments a “StorytellingStorytelling

  1. Pau, sé que no t’agradarà però m’agradaria deixar constància de:
    Em sembla que tens 34 primaveres. Tens una facilitat d’enmegatzemar informació terrible. I la saps transmetre en una seranitat aplastant. Valor a seguir. Segur. Gràcies pels cafès-tès. See u!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>