Primàries al PSC de BarcelonaPrimarias en el PSC de Barcelona

Los-caminos-de-Jordi-Hereu-y-M_54100711213_342_226

Encara que algú no ho vegi clar, el millor que li pot passar al PSC és que hi hagi unes primàries per elegir el candidat a l’Ajuntament de Barcelona.

No sabem si finalment n’hi haurà, ni qui seran els candidats, tot i que tot apunta que l’exconsellera Montserrat Tura s’enfrontaria amb l’alcalde Hereu per disputar la candidatura dels socialistes a l’Ajuntament de Barcelona.

És una jugada arriscada?

En vista a les últimes notícies no. És més, allò arriscat seria no fer primàries.

Però, a qui afavoririen les primàries? A Hereu? A Tura?

Bàsicament, al PSC.

Per quatre motius:

– Perquè trencaria la imatge d’un partit que està “grogui” després de les eleccions catalanes. La imatge d’un partit vertical i cansat, on només decideix “l’aparell”. Si hi ha primàries, hi ha debat, obertura, en definitiva: democràcia.

– Perquè el PSC i sobretot el guanyador, disposaria d’una quota mediàtica extra a pocs mesos de les eleccions. El seguiment de les primàries seria important. I a més, el guanyador arribaria a les eleccions municipals amb l’aureola de guanyador intern.

– Perquè reforçaria al guanyador. Sigui qui sigui. Si és Jordi Hereu, el reforçaria per haver derrotat un/a candidat/a proposat per Nicaragua i això li donaria la legitimitat que no ha tingut des que va ser designat successor de Clos. Seria un home que s’ha enfrontat a l’aparell. Ja tindria “relat”.
I si fos Montserrat Tura o algú altre, perquè el fet de guanyar a l’actual alcalde i a la federació socialista de Barcelona, també li donaria molta força. Sobretot transversaliat i obertura. No cal dir que el fet de ser una dona, l’ajudaria.

– I finalment, perquè cap dels altres candidats no s’ha enfrontat a unes primàries per ser designat candidat i això legitimaria molt el candidat socialista.

Un pensament a “Primàries al PSC de BarcelonaPrimarias en el PSC de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>