Els 3 relatsLos 3 relatos

3r+aniversario+Tres+dedos

Fa temps que treballo a l’entorn de la construcció del relat polític, d’aquí sorgeix el meu nou llibre “Explica’t amb una història”.

Però què és un relat polític? I com es construeix?

Al cap de temps treballant-t’hi, he arribat a la conclusió que un relat, és la unió de tres relats. És que he anomenat “Els tres relats”.

Qualsevol relat polític -també el d’un emprenedor, però sobretot el polític- està format per tres relats més petits.
Un relat, només és un gran relat, quan es sostenta en tres bons relats. Però, per què tres?

Per què 3 és el nombre màgic del relat.
Tres són les parts de l’estructura del relat: inici, nus i desenllaç. I tres són els episodis temporals de qualsevol història: passat, present i futur.

Però sobretot, tres són els relats que conformen un gran relat polític. Quin són aquests relats?

1. El relat de la ciutat o país on hi ha les eleccions. Quin és l’estat anímic de la ciutat? És moment d’expansió o de decadència? Quina és la trajectòria històrica? Amb qui competeixla ciutat? Cal també però, proposar un horitzo, un futur dessitjable. Aquí és on es planteja un problema.

2. El relat del candidat. Què l’ha fet com és? Com ha arribar fins aquí? Cap on vol portar la ciutat? El candidat és la solució.

3. El relat de l’elecció. Què ens hi juguem en aquesta elecció? Què passa si guanyen uns? I si guanyen els altres? Què està en risc? Presentem un repte.

D’aquests tres relats, n’hem d’acabar construïnt un de sol, en el que aquests, encaixin perfectament.

I fixeu-vos-hi. Si ho fem bé, en un mateix relat tindrem un problema, un repte i una solució.

Si l’elector veu creïbles el problema i assumeix el repte, segurament acabi “comprant” també la solució. És a dir, el nostre candidat.
3r+aniversario+Tres+dedos

Hace tiempo que trabajo en la construcción del relato político, de aquí surge mi nuevo libro “Explica’t amb una història”.

Pero, qué es un relato político? Y cómo se construye?

Al cabo de tiempo trebajando en ello, he llegado a la conclusión que un relato, es la unión de tres relatos. Es lo que he definido como”Los tres relatos”.

Cualquier relato político -también el de un emprendedor, pero sobretodo el político- está formado por tres relatos más pequeños.
Un relao, sólo es un gran relato, cuando se sustenta en tres buenos relatos. Pero, ¿por qué tres?

Porqué 3 es el número mágico del relato.
Tres son las partes de la estructura del relato: inicio, nudo y desenlace. Y tres son los episodios temporals de cualquier historia: pasado, presente y futuro.

Pero sobretodo, tres son los relatos que conforman un gran relato polític. ¿Cuales son estos relatos?

1. El relato de la ciudad o país dond hay las elecciones. ¿Cual es el estado anímico de la ciudad? ¿Es momento de expansión o de decadencia? ¿Cual ha sido su trayectoria histórica? ¿Con quien compite la ciudad? Es necesario también proponer un horizonte, un futuro deseable. Aquí es donde se plantea un problema.

2. El relato del candidato. ¿Qué lo ha hecho como es? ¿Como ha llegado hasta aquí?¿Hacia donde quiere llevar la ciudad? El candidato es la solución.

3. El relato de la elección. ¿Qué nos jugamos en esta elección? ¿Qué pasa si ganan unos? ¿Y si ganan los otros? ¿Que es lo que está en juego? Presentamos pues un reto.

De estos tres relatos, hemos de acabar construyendo uno solo, en el que estos, encajen perfectamente.

I fijaos. Si lo hacemos bién, en un mismo relato tendremos un problema, un reto y una solución.

Si el elector percibe creible el problema y asume el reto, seguramente acabe “comprando” también la solución. Es decir, nuestro candidato.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>