Candidat progressista: triangula!Candidato progressista: triangula!

Bill-Clinton_794830c

Utilitzi les seves eines per a reparar el cotxe dels altres” Dick Morris

S’acosten les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig i les espectatives electorals no són gaire favorables per els candidats progressistes.
Aquestes espectatives negatives estan provocades per múltiples factors: la crisi econòmica, les retallades, la inmigració, però sobretot, per la crisi de la socialdemocràcia.

Davant aquest panorama, poques són les opcions dels candidats progresistes a dirigir una ciutat. Poden continuar apostant per les propostes clàssiques de la socialdemocràcia o poden moure’s una mica del seu espai tradicional, poden triangular. Posts sobre Triangulació: I, II

Segons el meu punt de vista, triangular és la millor opció per a un candidat d’esquerres a les municipals del 2011. Però què vol dir triangular en aquestes eleccions? Doncs, tocar “temes” que tradicionalment estan atribuïts a la dreta i que preocupen especialment a la gent.
Vol dir tornar-te de dretes? No.
Vol dir, no renunciar a tenir propostes valentes per a temes que preocupen al conjunt de la ciutadania. I tractar-les d’una manera diferent a la que ho faria un partit conservador. Vol dir, preocupar-te per el tema i proposar mesures pròpies per resoldre’l, no copiar les receptes del rival ideològic.
Per exemple, en aquestes eleccions municipals a Catalunya, un dels temes més importants serà la inseguretat. Un candidat progressista que vulgui guanyar, ha de tenir un programa potent de seguretat, ha de volcar-se en aquest tema -sobretot en algunes ciutats- i tenir propostes pròpies. Ha de disputar aquest “tema” als partits conservadors. Bàsicament, per què en algunes ciutats aquest tema és la preocupació principal de la ciutadania juntament amb la crisi econòmica, molt més que l’educació o el trànsit. I no pot ser que no es tingui un projecte en aquest àmbit.

Tradicionalment, els partits s’han preocupat pels seus “temes”. Els conservadors per la reducció d’impostos, la seguretat, la inm igració, etc. I els progressistes per el benestar social, l’ecologia, l’educació, etc. Triangular és anar a disputar alguns temes del rival. Anar al seu camp per guanyar-lo.

Obviament, no es fàcil triangular. Ni fer-ho mantenint els teus valors progressistes

A vegades, no és una opció, és una obligació si es volen guanyar les eleccions.Bill-Clinton_794830c

Utilice sus herramientas para reparar el coche de los otros” Dick Morris

Se acercan las elecciones municipales y autonómicas del mes de mayo y las espectativas electorales no son muy favorables para los candidatos progresistas.
Estas espectativas negativas estan provocadas por múltiples factores: la crisis económica, los recortes, la inmigración, pero sobretodo, por la crisis de la socialdemocracia.

Ante este panorama, pocas son las opciones de los candidatos progresistas a dirigir una ciudad. Pueden continuar apostando por las propuestas clásicas de la socialdemocracia o pueden moverse un poco de su espacio tradicional, pueden triangular. Posts sobre Triangulación: I, II

Según mi punto de vista, triangular es la mejor opción para un candidato de izquierdas que aspire a ganar en las municipales del 2011.
Pero, ¿qué significa triangular en estas elecciones? Pues, tocar “temas” que tradicionalmente estan atribuidos a la derecha y que preocupan especialmente a la gente.
Significa volverse de derechas? No.
Quiere decir, no renunciar a tener propuestas valientes para temas que preocupen al conjunto de la ciutadania. Y tractarlos de una manera diferente a la que lo haria un partido conservador. Significa, preocuparte por el tema y proponer medidas propias para resolverlo, no copiar las recetas del rival ideológico.
Por ejemplo, en estas elecciones municipales, uno de los temas más importantes será la inseguridad. Un candidato progresista que quiera ganar, ha de tener un programa potente de seguridad, ha de volcarse en este tema -sobretodo en algunas ciudades- y tener propuestas propias. Ha de disputar este “tema” a los partidos conservadores. Básicamente, por qué en algunas ciudades este tema es la preocupación principal de la ciutadania juntamente con la crisis económica, mucho más que la educación o el tráfico. Y no puede ser, que no se tenga un proyecto en este ámbito.

Tradicionalmente, los partidos se han preocupado por sus “temas”. Los conservadores por la reducción de impuestos, la seguridad, la inmigración, etc. Y los progresistas por el bienestar social, la ecologia, la educación, etc. Triangular es ir a disputar algunos temas del rival. Ir a su campo para ganarlo.

Obviamente, no es fácil triangular. Ni hacerlo manteniendo tus valores progresistas. Y aquí está el mérito.

A veces, no es una opción, es una obligación si se quieren ganar las elecciones.

Un pensament a “Candidat progressista: triangula!Candidato progressista: triangula!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>