Fer la llistaHacer la lista

high_1259513612

La majoria de candidatures municipals ja han presentat o estan a punt de presentar, la llista de persones amb la que es presentaran a les properes eleccions municipals del 22 de maig.

Aquest vegada ha estat més difícil que mai fer una bona llista electoral. No només pels partits petits sinó també pels partits que governen i que segurament tornaran a governar el proper mandat.

Com és? És normal? És una conseqüència del context en que vivim.

Bàsicament, tres són els motius que provoquen aquestes dificultats per completar les llistes:

El descrèdit de la política. Ens trobem en un moment en el que la política està molt mal valorada, sobretot, per la impotència davant la crisi econòmica que estem patint. Aquest descrèdit és especialment intens a casa nostra.

La fí de les “vaques grasses”. S’han acabat els bons temps a les hisendes municipals conqüència del boom inmobiliari. El Pla ZP ho ha pogut allargar una mica, però la realitat és que poques inversions municipals hi ha a l’horitzó. Al contrari, les perspectives seran de retallades i ajustaments. Per tant, el qui vulgui entrar a l’ajuntament per a fer projecte o coses, s’haurà de trencar el cap per fer-los sense recursos. I això, retreu a molta gent.

La crisi econòmica. No només els municipis estan fotuts, molt pitjor estan els particulars. I això significa que molta gent ha de dedicar molt més temps al negoci, a la feina per tal que no l’acomiadin o si són emprenedors, per tal de mantenir el negoci. Això provoca que molta gent que podria i voldria dedicar-se al bé comú, es vegi obligada a centrar-se en la seva professió i rebutgi participar en qualsevol projecte polític en primera línea.

Aquest tres, són per mí, els principals causants de les dificultats que tenen els candidats per omplir les llistes.

Són temps difícils per a la lírica.high_1259513612

La mayoria de candidaturas municipales ya se han presentado -o estan a punto de presentar- la lista de personas con la que se presentaran a las próximas elecciones municipales del 22 de mayo.

En esta ocasión ha sido más difícil que nunca hacer una buena lista electoral. No sólamente para los partidos pequeños sinó también para los partidos que gobiernan y que seguramente volveran a gobernar en el próximo mandato.

¿A que se debe? ¿Es normal? Es una consecuencia del contexto en el que vivimos.

Básicamente, tres son los motivos que provocan estas dificultades para completar las listas:

El descrédito de la política. Nos encontramos en un momento en el que la política está muy mal valorada, sobretodo, por la impotencia ante la crisis económica que estamos sufriendo. Este descredito es especialmente intenso en nuestro país.

El fín de las “vacas flacas”. Se han acabado los buenos tiempos en las cuentas municipales consecuencia del boom inmobiliario. El Plan ZP lo ha podido alargar un poco, pero la realidad es que hay pocas inversiones municipales hen el horizonte. Al contrario, las perspectivas son de recortes y ajustes. Por tanto, el que quiera entrar al ayuntamiento para hacer proyectos, se tendrá que arreglarselo para hacerlo sin recursos. Y esto, retrae a muchaa gente.

La crisis económica. No sólo los municipios estan mal, muy peor estan los particulares. Y aesto significa que mucha gente ha de dedicar mucho más tiempo al negocio, al trabajo para que no lo despidan o si son emprendedores, con tal de mantener el negocio. Esto provoca que mucha gente que podria y querria dedicarse al bién común, se vea obligada a centrarse en su profesión y rechace participar en cualquier proyecto político en primera línea.

Estos tres, son para mí, los principales causantes de las dificultades que tienen los candidatos para llenarr las listas municipales.

Son tiempos difíciles para la lírica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>