Comunicació és CoherènciaComunicación es coherencia

Andreu Mas Colell moments després de la seva intervenció a la sessió parlamentaria

Comunicació és coherència

Hauríen de gravar aquesta frase a la Sala Tàpies on es realitzen les reunions de Govern. Tots hauríen de tenir clar aquesta frase.

Per mi, allò més important en comunicació és la coherència. Si tots els missatges que llancem són coherents amb la nostre imatges, els nostres valors, el nostre estil, relat, marca, etc. la gent perceb el missatge que volem. En major o menor intensitat. Però sap què volem i per què ho fem. I a més, el nostre missatge guanya credibilitat.

El pitjor en comunicació, és llançar missatges contradictoris. I és el que està fent el govern de la Generalitat.

Aquest dissabte es podia llegir al conseller Boi Ruiz anunciant que no hi ha ni un duro a les pàgines de La Vanguardia alhora que un teletip anunciava que es retallava l’increment de l’IRPF que el tripartit va fixar pels que cobren més de 120.000 euros.

Quin és el missatge?

El president Mas, està fent un esforç per conscienciar a la ciutadania que les retallades són inevitables, necessàries per no ser Grècia -fixeu-vos en el dramatisme- i en canvi, hi ha dues mesures que contradiuen aquesta gravetat: la supressió de l’impost de succecions -l’error no és suprimir-lo sinó que sigui la mesura estrella dels 100 primers dies de govern- i la possible retallada de l’IRPF pels alts directius.

Si el missatge és de sacrifici i reajustaments, aquest ha de ser per tots, per què sinó no és coherent. I si no és coherent, perd credibilitat. I aquest sí que és el bé més preuat d’un govern, president o país.

Així que si toca sacrifici, sigues coherent amb aquest missatge en totes i cadascuna de les teves actuacions.
Andreu Mas Colell moments després de la seva intervenció a la sessió parlamentaria

Comunicación es coherencia

Tendrían que gravar esta frase en la Sala Tàpies donde se realizan las reuniones del Govern. Todos tendrían que tener claro esta frase.

Para mi, lo más importante en comunicación es la coherencia. Si todos los mensajes que lanzamos son coherentes con nuestra imagen, nuestros valores, nuestro estilo, relato, marca, etc. la gente percibe el mensaje que queremos. En mayor o menor intensidad. Pero sabe qué queremos y por qué lo hacemos. Y además, nuestro mensaje gana credibilitat.

Lo peor en comunicación, es lanzar mensajes contradictorios. Y es lo que está haciendo el govern de la Generalitat.

Este sábado se podia leer al conseller Boi Ruiz anunciando que no hay ni un duro en las páginas de La Vanguardia a la misma hora que un teletipo anunciaba que se recortaba el incremento del IRPF que el tripartito fijó para los que cobran más de 120.000 euros.

¿Cual es el mensaje?

El presidente Mas, está haciendo un esfuerzo para concienciar a la ciudadania que los recortes son inevitables, necesarios para no ser Grecia -fijaos en el dramatismo- y en cambio, hay dos medidas que contradicen esta gravedad: la supresión del impuesto de succesiones -el error no es suprimirlo sinó que sea la medida estrella de los 100 primers dias de gobierno- y el posible recorte del IRPF para los altos directivos.

Si el mensaje es de sacrificio y reajuste, este ha de ser para todos, por qué sinó no es coherente. Y si no es coherente, pierde credibilidad. Y este sí que es el bién más preciado de un gobierno, presidente o país.

Así que si toca sacrificio, sé coherente con este mensaje en todas y cada una de tus actuaciones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>