Alcalde, aprofita els 100 primers dies

cs_100
Benvolgut candidat,
Demà seràs nomenat alcalde. Després de tant de patir, demà dissabte, la majoria del consistori t’escollirà com al més alt representant del municipi. I dilluns, ja podràs començar a exercir el teu nou càrrec.
Segur que ja estàs pensant en noms, càrrecs, restructuracions i projectes que voldràs portar a terme els propers quatre anys i que de ben segur, vols començar des d’el primer dia.
Jo només voldria que paréssis un moment, deixéssis tots aquests pensaments i et centréssis en allò que és veritablement important: els 100 primers dies.
Encara que no en siguis conscient, el que facis aquests propers tres mesos, marcaran tot el teu mandat. Així que mesura bé cadascuna de les teves decisions.
Al llarg d’aquests cent primers dies, fixaràs a l’imaginari dels teus conciutadans com serà el teu mandat. I ho faràs a través de la teva actuació al llarg d’aquest període: nomenaments, àrees de govern, iniciatives endegades, declaracions, anul·lacions de projectes, etc. El que facis aquests dies, definirà el teu mandat.
Segur que et preguntaràs per què es produeix això? És molt senzill.
A la gent, a la majoria de la gent, no li agrada la política. Ja sé que a tu t’apassiona, però a la majoria no. Només hi ha un període en el que l’opinió pública presta més atenció als temes polítics: durant el període electoral. Durant la pre-campanya i la campanya electoral, molta gent que durant l’any no segueix els assumptes públics, s’interessa per les propostes de les diferents opcions polítiques, per els candidats amb més opcions, pels nous candidats, etc. Aquest període d’atenció però, no s’acaba la nit electoral sinó que continua durant un període més o menys llarg, que tècnicament donem per finalitzat al cap de cent dies de formar-se el govern.
La ciutadania, una vegada conèixen els resultats electorals i per tant, qui serà alcalde, continua prestant atenció a la política municipal. Vol conèixer qui seran els nous regidors –que durant la campanya han quedat tapats pel candidat- vol saber quines responsabilitats tindran cadascú, quines àrees dirigiran. També vol saber quins seran els nous càrrecs de confiança o els tècnics amb més responsabilitats. Vol descobrir el tó del govern, l’estil, el tarannà.
Però sobretot, el que veritablement vol saber és, quines seran les prioritats del govern. És a dir, que considera urgent i per què. Vol saber, que en pot esperar d’aquest nou govern.
I això, el govern ho ha de mostrar al llarg d’aquest període, dins dels cent primers dies, per què és quan la ciutadania encara està atenta als moviments del nou equip de govern. Fer-ho més endavant, té menys importància.
Al cap de quatre mesos, la majoria dels ciutadans ja tornen a la seva quotidiantitat i deixen de fixar-se en el que fa l’alcalde i el seu govern. I ja segurament –si no hi ha un tema que els afecti especialment- ja no s’hi tornaran a fixar fins d’aquí a quatre anys. No els hi cal.
Ells ja s’han fet una idea de tu, alcalde i del teu govern, amb el que heu fet en aquest 100 primers dies.
Han captat els missatges que heu llençat – prioritats, estil, tarannà, temes, projectes, etc- i se n’han construít una imatge. Saben què en poden esperar.
Així que alcalde, a partir de dilluns, abans de fer res, pensa que t’estan observant i que molts ciutadans –que t’han votat i que no- esperen els teus missatges per interpretar-los.
Si has promès canvi, que es noti en aquests primers dies de govern. Si has promès transparència, fes-ho des d’el primer dia. Si has promès continuïtat, mostra que continues amb l’agenda prevista.
No desaprofitis aquest cent dies, sinó, d’aquí a uns anys, t’enpenediràs.
I si t’hi veus en cor, aprofita el discurs de demà per començar a deixar clar com serà el teu mandat. Només són cent dies….
Benvolgut candidat,
Demà seràs nomenat alcalde. Després de tant de patir, demà dissabte, la majoria del consistori t’escollirà com al més alt representant del municipi. I dilluns, ja podràs començar a exercir el teu nou càrrec.
Segur que ja estàs pensant en noms, càrrecs, restructuracions i projectes que voldràs portar a terme els propers quatre anys i que de ben segur, vols començar des d’el primer dia.
Jo només voldria que paréssis un moment, deixéssis tots aquests pensaments i et centréssis en allò que és veritablement important: els 100 primers dies.
Encara que no en siguis conscient, el que facis aquests propers tres mesos, marcaran tot el teu mandat. Així que mesura bé cadascuna de les teves decisions.
Al llarg d’aquests cent primers dies, fixaràs a l’imaginari dels teus conciutadans com serà el teu mandat. I ho faràs a través de la teva actuació al llarg d’aquest període: nomenaments, àrees de govern, iniciatives endegades, declaracions, anul·lacions de projectes, etc. El que facis aquests dies, definirà el teu mandat.
Segur que et preguntaràs per què es produeix això? És molt senzill.
A la gent, a la majoria de la gent, no li agrada la política. Ja sé que a tu t’apassiona, però a la majoria no. Només hi ha un període en el que l’opinió pública presta més atenció als temes polítics: durant el període electoral. Durant la pre-campanya i la campanya electoral, molta gent que durant l’any no segueix els assumptes públics, s’interessa per les propostes de les diferents opcions polítiques, per els candidats amb més opcions, pels nous candidats, etc. Aquest període d’atenció però, no s’acaba la nit electoral sinó que continua durant un període més o menys llarg, que tècnicament donem per finalitzat al cap de cent dies de formar-se el govern.
La ciutadania, una vegada conèixen els resultats electorals i per tant, qui serà alcalde, continua prestant atenció a la política municipal. Vol conèixer qui seran els nous regidors –que durant la campanya han quedat tapats pel candidat- vol saber quines responsabilitats tindran cadascú, quines àrees dirigiran. També vol saber quins seran els nous càrrecs de confiança o els tècnics amb més responsabilitats. Vol descobrir el tó del govern, l’estil, el tarannà.
Però sobretot, el que veritablement vol saber és, quines seran les prioritats del govern. És a dir, que considera urgent i per què. Vol saber, que en pot esperar d’aquest nou govern.
I això, el govern ho ha de mostrar al llarg d’aquest període, dins dels cent primers dies, per què és quan la ciutadania encara està atenta als moviments del nou equip de govern. Fer-ho més endavant, té menys importància.
Al cap de quatre mesos, la majoria dels ciutadans ja tornen a la seva quotidiantitat i deixen de fixar-se en el que fa l’alcalde i el seu govern. I ja segurament –si no hi ha un tema que els afecti especialment- ja no s’hi tornaran a fixar fins d’aquí a quatre anys. No els hi cal.
Ells ja s’han fet una idea de tu, alcalde i del teu govern, amb el que heu fet en aquest 100 primers dies.
Han captat els missatges que heu llençat – prioritats, estil, tarannà, temes, projectes, etc- i se n’han construít una imatge. Saben què en poden esperar.
Així que alcalde, a partir de dilluns, abans de fer res, pensa que t’estan observant i que molts ciutadans –que t’han votat i que no- esperen els teus missatges per interpretar-los.
Si has promès canvi, que es noti en aquests primers dies de govern. Si has promès transparència, fes-ho des d’el primer dia. Si has promès continuïtat, mostra que continues amb l’agenda prevista.
No desaprofitis aquest cent dies, sinó, d’aquí a uns anys, t’enpenediràs.
I si t’hi veus en cor, aprofita el discurs de demà per començar a deixar clar com serà el teu mandat. Només són cent dies….

2 pensaments a “Alcalde, aprofita els 100 primers dies”

  1. molt bon apunt, de fet no ho havia pensat mai i tota tota la coherència vers al “consumidor” amb l’actitud i les marques comercials.

    merci!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>