Sense argument, no hi ha comunicacióSin argumento, no hay comunicación

1308127674103

Volia fer un post sobre els fets del Parlament el passat 15 de juny i sobre la gestió comunicativa d’aquests, però he vist que seria més interessant parlar sobre un factor que va ser clau tant en els fets d’aquest dia, com en el desallotjament de la Plaça Catalunya en motiu de la final de la Champions.

En ambdós dies, hi va haver -segons el meu punt de vista- una mala gestió per part de la conselleria d’Interior. Una mala gestió, deguda sobretot, a no copsar prou bé un dels fonaments de la gestió i de la comunicació: l’argument. És a dir, el per què fem el que fem.

El dia del desallotjament de la Plaça Catalunya, l’argument no era prou sòlid per a portar a terme una actuació tant contundent contra els acampats a la plaça i en canvi, hi va haver arguments de sobres per a portar a terme una actuació més forta el dia del plè dels pressupostos. No hi havia arguments per una actuació tant passiva que no garantís la seguretat dels diputats i molt menys, per escenes tercermundistes com el trasllat dels nostres representants en helicòpters o furgonetes dels mossos. Va fallar el per què de l’actuació d’Interior.

Sempre, davant qualsevol presa de decisió, hi ha d’haver un argument sòlid que la recolzi. Sense un argument convincent difícilment es pot comunicar res amb eficiència. Per què la força de la comunicació, la dona la credibilitat del missatge. I això és impossible sense un bon argument. Un argument que expliqui el per què de l’acció, el per què de la decisió. En definitiva, que faci creïble el missatge.

I això és el que va fallar en aquests dos casos i falla en tants altres: quin argument sòlid es tenia per actuar com es va actuar? L’argument era prou convincent?

En comunicació, sempre ho haurem de tenir en compte: volem que la nostra decisió s’entengui? Doncs, valorem la solidesa del nostre argument!1308127674103

Queria hacer un post sobre los hechos del Parlament el pasado 15 de junio y sobre la gestión comunicativa de estos, pero he visto que seria más interesante hablar sobre un factor que fué clave tanto en los hechos de aquel dia, como en el desalojo de la Plaza Catalunya en motivo de la final de la Champions.

En ambos dias, hubo -según mi punto de vista- una mala gestión por parte de la consejeria de Interior. Una mala gestión, debida sobretodo, a no captar suficientemente bién uno de los fundamentos de la gestión y de la comunicación: el argumento. Es decir, el por qué hacemos lo que hacemos.

El dia del desalojo de la Plaça Catalunya, el argumento no era lo suficientemente sólido para llevar a termino una actuación tan contundente contra los acampados en la plaza y en cambio, hubo argumentos de sobras para llevar a termino una actuación más fuerte el dia del pleno de los presupuestos en el Parlamento de Catalunya. No habia argumentos para una actuación tan pasiva que no garantizase la seguridad de los diputados y mucho menos, para escenas tercermundistas como el traslado de nuestros representantes en helicópteros o furgonetas de los mossos. Falló el por qué de la actuación de Interior.

Siempre, ante cualquier toma de decisión, ha de haber un argumento sólido que la apoye. Sin un argumento convincente difícilmente se puede comunicar nada con eficacia. Por qué la fuerza de la comunicación, la da la credibilidad del mensaje. Y esto es imposible sin un buen argumento. Un argumento que explique el porqué de la acción, el porqué de la decisión. En definitiva, que haga creïble el mensaje.

Y esto es lo que falló en estos dos casos y falla en tantos otros: ¿de qué argumento sólido se disponia para actuar como se actuó? ¿El argumento era lo suficientemente convincente?

En comunicación, siempre lo tendremos que tener en cuenta: ¿Queremos que se entienda nuestra decisión? Pués, valoremos la solidez de nuestro argumento!

2 pensaments a “Sense argument, no hi ha comunicacióSin argumento, no hay comunicación

  1. Pau, estic d’acord amb tu, però continuo pensant (digue’m paranoic) que res no va ser gratuït, que es tractava de crear un clima determinat per obtenir un el pretxt, la legitimació, de cares a la ciutadania, de a tot el que ha vingut i vindrà posteriorment, i en això, els arguments queden en un segon pla, l’argumentació no és tant important, perquè les paraules es poden retorçar fins a l’infinit, fins a fer-les dir, si cal, el contrari del què signifiquen, fins a buidar-les de contingut per donar-les-hi un altre contingut, pervertint el llenguatge, que és quelcom que una gran part dels polítics, de tots colors, fan habitualment, subestimant la inetl·ligència de l’electorat, quelcom que jo també tendeixo a fer veient segons quins resultats electorals (postil·la). Dit això, estic absolutament d’acord amb què la credibilitat de la dóna la solidesa dels arguments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>