El debatEl debate

Avui es realitzarà el primer i únic cara a cara entre Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba. Un debat important. Un dels moments àlgids de la campanya.
Rubalcaba ha d’intentar guanyar-lo i Rajoy evitar perdre’l. Ni més ni menys. Rubalcaba té molt a guanyar i Rajoy, te més a perdre.
Per tant, qui intentarà portar la iniciativa en el debat serà Rubalcaba. Mariano Rajoy només intentarà no errar, centrar-se en els seus propis temes i aprofitar l’ocasió per difondre els seus missatges. Bàsicament un: la crisi econòmica.

Més enllà d’això, es parlarà molt del debat, dels gestos, de les corbates, de les mirades. Tots aquests detalls són interessants per la gent que parlarà a través dels mitjans del debat, però tenen molt poca importància en el resultat final. És parafernàlia.
Allò important sempre és el mateix: el missatge i la seguretat en la que es troba cada candidat. És a dir, que els teus temes siguin els qui liderin el debat i siguin expressats d’una manera convincent i la seguretat que transmeti cadascun dels candidats.
Això vol dir, trobar-se còmode i que es noti, tenir una bona oratòria i reflexes, conèixer els temes que es tracten i transmetre confiança en el present i en el futur. Ni més, ni menys.

Hoy se realizará el primer y único cara a cara entre Mariano Rajoy y Alfredo Pérez Rubalcaba. Un debate importante. Uno de los momentos álgidos de la campaña.
Rubalcaba ha de intentar ganarlo y Rajoy evitar perderlo. Ni más ni menos. Rubalcaba tiene mucho a guanar y Rajoy, tiene más a perder.
Por tanto, quien intentará llevar la iniciativa en el debate será Rubalcaba. Mariano Rajoy sólo intentará no errar, centrarse en sus propios temas y aprovechar la ocasión para exponer sus mensajes. Básicamente uno: la crisis económica.

Más allá de esto, se hablará mucho del debate, de los gestos, de las corbatas, de las miradas. Todos estos detalles són interesantes para la gente que hablará a través de los medios del debate, pero tienen muy poca importancia en el resultado final. Es parafernalia.
Lo importante siempre es lo mismo: el mensaje y la seguridad de cada candidato. Es a decir, que tus temas sean los que lideren el debate y sean expresados de una manera convincente y la seguridad que transmita cada uno de los candidatos.
Esto quiere decir, encontrase cómodo y que se note, tener una buena oratória y reflejos, conocer los temas que se tratan y transmitir confianza en el presente y en el futuro. Ni más, ni menos.

Un pensament a “El debatEl debate

  1. Molt d’acord amb el que comentes Pau. Personalment ja trobo folklòric els anàlisis de les corbates i les mirades. El missatge i la seguretat tenen la majoria del pes d’un debat com el d’avui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>