Elecció o referèndumElección o referéndum

Aquest és el dilema de les eleccions nord-americanes del 6 de novembre. I això és el que va transmetre el debat d’ahir. Segons cap on s’inclini la balança, sabrem qui serà el guanyador. Per què el veritable “terreny de joc” de l’elecció serà si finalment això és una elecció entre dos programes/projectes/visions/relats de pais, el demòcrata i el republicà, o bé, es tracta d’un referèndum sobre Obama i la seva gestió. En el cas, que finalment sigui una elecció, guanyarà Obama, si és un referèndum, Romney. I a aquestes hores, encara no està gens clar, encara que comença a decantar-se en aquell lloc tant desconegut i imprevisible com és la ment dels ciutadans. Y no de tots, sinó sobretot de la classe mitjana treballadora i les dones. I especialment de Florida i Ohio…

Este es el dilema de las elecciones norteamericanas del 6 de noviembre. Y esto es lo que transmitió el debate de ayer. Según hacia dónde se incline la balanza, sabremos quien será el ganador. Por qué el verdadero “terreno de juego” de la elección será si finalmente esto es una elección entre dos programas/proyectos/visiones de país, el demócrata y el republicano, o bién se trata de un referendum sobre Obama y su gestión. En el caso, que finalmente sea una elección, ganará Obama, si es un referendum, Romney. Y a estas horas, aún no está claro, aunque empieza a decantarse en ese lugar tan desconocido y imprevisible como es la mente de los ciudadanos. Y no de todos, sinó sobretodo de la clase media trabajadora y las mujeres. Y en especial de Florida y Ohio…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>